בפורים, יום חמישי ה-8 לחודש, תתקיים ברחבי תל אביב "העדלידע העממית", אירוע אלטרנטיבי ברוח הצדק החברתי. אבל יומיים קודם (עדכון: זה אומר מ-ח-ר) יתקיים אירוע שבעיניי חשוב להשתתף בו אפילו יותר: העדלאידע של בית-הספר ביאליק-רוגוזין, שכמאה ילדים שלומדים בו עלולים להיות מגורשים מהארץ בקרוב עם הוריהם.
זו תהיה השנה השלישית שבה האירוע הזה מתקיים ומדובר באירוע חשוב מאין כמותו – לא אירוע מחאה, לא אירוע פוליטי, אבל כן אירוע שבעצם ההשתתפות בו תוכלו להשפיע ובמקום הכי חשוב – אירוע של כיף בשביל ילדים שממש זקוקים לו (תגללו להמשך הפוסט להסבר על בית-הספר ביאליק רוגוזין). כל מי שהשתתף בעדלאידות הקודמות מבטיח שזה שווה את המאמץ, בכל מובן. אני הולך להיות שם וממש ממש מקווה שגם רבים מכם. וכמובן – אתם מוזמנים ומתבקשים להזמין את החברים שלכם. תרשמו:
מחר, יום שלישי ה-6/3, בשעה 9:30 בדיוק* בפתח המתחם ברחוב העלייה 49 בתל-אביב.
וזה האירוע בפייסבוק. למה שלא תירשמו ותזמינו חברים?
* כן, זה לא המועד הכי נוח בעולם, אבל יאללה – בוקר אחד מהחיים… ואם אתם ממש משכימי קום, אפשר להגיע להכנות החל מהשעה 8:00.
רוצים להתנדב?
דרושים גם מתנדבים – מי שרוצה לעזור מוזמן לפנות טלפונית לליאור 054-2558863 או להירשם כמתנדב באתר.
על בית-הספר ביאליק-רוגוזין
בית-הספר רוגוזין קם בשנת 1955, במקור כ"תיכון עירוני ו'" שרוב תלמידיו היו תושבי פלורנטין. בשנת 2005 אוחד עם בית-הספר היסודי ביאליק, שמשכנו הקודם היה ברחוב לוינסקי מול בניין התחנה המרכזית החדשה. כיום פועלים במתחם ביאליק-רוגוזין גן ילדים, בית-ספר יסודי ותיכון.
במהלך השנים השתנתה אוכלוסיית האזור, וביאליק-רוגוזין הפך למוסד חינוכי שרוב תלמידיו הם ילדי עולים חדשים, מהגרי עבודה, פליטים וסייענים. בסך-הכל כ-900 ילדים ובני נוער מכ-50 מדינות ברחבי העולם, שנהנים מתוכניות לימודים מותאמות וסביבה תומכת ומעשירה שנעזרת במאות מתנדבים.
בפברואר אשתקד זכה בפרס האוסקר לסרט התיעודי הקצר "כבר לא זרים", שעסק בתלמידי ביאליק-רוגוזין. נכון לעכשיו, אחד מכל עשרה ילדים שלומדים בביאליק-רוגוזין, מיועד לגירוש בחודשים הקרובים.
- עוד על ביאליק רוגוזין אפשר לקרוא בערך קמפוס ביאליק רוגוזין בויקיפדיה.
- "על חינוך ואנושיות". ליאור שלו מעמותת "החברים של ביאליק-רוגוזין", על החזון החינוכי.
- סרטון מהעדלאידע של 2011 (החלק המעניין מתחיל באזור דקה 2:00)
- האתר הרשמי של ביאליק-רוגוזין.
- על בית-הספר באתר שתי"ל.
לעיר תל-אביב יש היסטוריה יפה של עדלאידות, אבל פורים 2012 ייזכר בזכות שתי אלו.